Hegyi Dorottya klinikai szakpszichológus, integratív gyerekterapeuta

Hegyi Dorottya

Tanulmányok 

2010 ELTE pszichológia szak

2015 Pécs, Klinikai szakpszichológia

2015 Integratív Terápia

2005-től Családterapeuta (folyamatban)

2014 ADHD tanfolyam

2018 Érzelemfókuszú Párterapeuta képzés alapfok

2019-től Sportpszichológia (folyamatban)

Módszerek

Családterápiás és integratív technikák (relaxáció, KIP, dramatikus elemek) analitikus orientáltság. 


Munkahelyek

2011 óta a gyermekvédelem több színterén is dolgoztam. Családok átmeneti otthonában olyan családokkal foglalkoztam, akiket az otthontalanság fenyegetett. Az Aszódi javítóintézetben fiatalkorú bűnelkövető fiúkkal végeztem terápiás munkát. Iskolapszichológusként az oktatás színterén segítettem a gyerekeket. Pedagógiai szakszolgálatnál és jelenleg is a gyermekjóléti szolgálatnál szülőkonzultációval egybekötött gyermekterápiákat tartok 3 éves kortól a serdülőkorosztályig bezárólag. Családi konzultációkat és integratív szemléletű gyermekterápiákat, valamint rendszerszemléletű felnőtt egyéni konzultációkat tartok a magánrendelésben folyamatos szupervízió mellett. 

Szakmai hitvallás:

Minden ember életében előállhatnak olyan helyzetek, nevelési kérdések, párkapcsolati nehézségek, melyek átmeneti vagy tartós elakadással járhatnak különböző mértékű szenvedést okozva. Ezeket a helyzeteket ki önerőből, ki segítséggel tudja feloldani. Aki úgy érzi, hogy újra és újra ismétlődő konfliktusok merülnek fel az életében, a párkapcsolatában, a gyereknevelésben, a családjában, annak lehetősége van külső segítő szakember bevonására. Ez a segítség a környezetében olyan vélekedéseket válthat ki, mint „aki pszichológushoz jár, az bolond”, „egy kívülálló úgysem tud segíteni”, „gyenge ember, aki segítséget kér”. Ezek a vélekedések (a családterápia szerint) a rendszer ellenállását szolgálják és segítik a viszonylagosan stabil egyensúlyi állapot fennmaradását a változással szemben és az egyén szintjén is megjelenhetnek. A helyzetek valódi megoldását rejtő erőforrások az egyénben és a rendszerben (családban) adottak, mindenki eldöntheti, hogy a megtalálásukhoz kér e külső segítséget és ellenállásaival szembe megy- e a valódi (másodfokú) változás , megoldás érdekében. 

Kinek és hogyan tudok segíteni?

Gyermekekkel, felnőttekkel, szülőkkel és egész családokkal dolgozom folyamatos szupervízió mellett analitikus orientált szemléletben, rendszerszemléletben és integratív megközelítésben egyaránt.

Problémák, melyekkel felkereshet gyermeke kapcsán (3-18 éves kor):

  • gyermeknevelési kérdések
  • enurézis, enkoprézis
  • beilleszkedési, viselkedéses nehézség
  • ADHD
  • szorongás
  • serdülőkori problémák

A felnőtteknek nyújtott segítség rendszerszemléletű egyéni konzultációkat takar, melyek fókusza a családi dinamikák, az egyén helyének, szerepeinek feltárása családjában és a jól-léthez szükséges változások elősegítése a rendszerben.

MKB, Patika, Új Pillér, OTP és Prémium Egészségpénztár szerződéses partnere vagyok.